Hoşlandığın Birine Kısa Mesaj Atmak

Sevdiğiniz birinin numarasını almak başlı başına bir cesaret işidir! Bundan daha zor olanıysa mesajınızda ne yazacağınızı belirlemek. Hoşlandığınız kişiye mesaj atarken önce ‘’Napıyorsun’’ gibi bir selamlama cümlesi kurun. Ardından hoşlandığınız kişi konuşmayı bitirmeye ya da kısa kesmeye çalışıyor olsa bile eğlenceli havanızı korumaya ve konuşmayı sürdürmek için zavallı bir görüntü oluşturmamaya özen gösterin.

Adımlar

1Karşınızdaki kişiye karşı selamlama cümlesi kurarken saygı çerçevesi içinde kalın. ‘’Naber’’ demek herkesin tercihi olsa da, aslına bakarsanız bundan vazgeçmelisiniz. Çünkü böyle bir soruya verdiğiniz cevaplar genelde nasıl oluyor: ‘’Aynı, sen?’’ ya da ‘’ii, sn?’’. Bu yüzden yaygın kullanımın dışına çıkın ve daha çok ‘’ Ne yapıyorsun?’’ tarzında soruları tercih edin. Karşınızdakinin dikkatini çekecek eğlenceli bir şeyler yakalamaya çalışın. ‘’Takılıyorum’’ gibi bir cevap alabilirsiniz, hiç sorun değil, en azından ‘’aynı’’ cevabının bayıklığı yerine takıldığına dair bir cevap aldınız.

2Umudunuzu kaybetmeyin.Mesajınıza cevap alamadıysanız, tekrar mesaj atmayın ya da mesajınızı alıp almadığını sormayın, sabırlı olun. Sakin davranın, aksi halde ilgi düşkünü bir izlenim oluşturursunuz.

3İnsanların genel olarak mesaja lüzumlu gördüklerinden fazlasını yazmadığını kabul edin, özellikle sizi yakın görmediklerinde ya da size karşı hisler beslemediklerinde. Şimdilik kısa cevap yazmasını kabullenin çünkü sizinle ilgili olup aynı zamanda utangaç davranıyor da olabilir ya da telefon aracılığıyla iletişim yeteneği pek kuvvetli olmayabilir.

4Mesajlaşmayı güzel sonlandırın.Gelebilecek tek satırlık, geçiştirmek için yazılmış cevapları mazur görün. Konuşmanız böyle bir cevap nedeniyle duraksadıysa uzatmaya zorlamayın. ‘’yaniii, geçen hafta yazmaya çalıştığımız yazı gerçekten de çok zordu.’’ gibi kendini tekrarlayan konuşmalara düşmeniz sizi biraz zavallı gösterebilir, bu yüzden duraksadığı noktada konuşmayı sonlandırın. Aranızda arkadaşlık gibi bir yakınlık varsa ilk siz hoşça kal demek isteyebilirsiniz, ‘’ben müzik dinleyeceğim, görüşürüz.’’ gibi bir vedalaşma yapabilirsiniz ama böyle bir yakınlığınız yoksa konuşmayı duraksadığı noktada bitirin. Artık konuşmayı  kesmeye çalışmanıza rağmen karşınızdaki kişinin bir türlü bırakmaması cidden çok sinir bozucu bir durum.

5Vedalaşan ilk kişi olmaya çalışın. Bu muhtemelen karşınızdaki kişide daha fazlası için bir beklentiye yol açacak. Konuşmanın yavaşladığını fark etmeye çalışın ki bunu fark edip, konuşmayı bitiren ilk kişi olun. Sırf bu nedenle karşınızdaki kişi sizden eninde sonunda hoşlanacaktır çünkü kötü ve çok yavaşlamış konuşmalar çoğunlukla sıkıcı bir şekilde biter ve konuşmanın da ilginç bir tarafı kalmaz.

6Karşınızdaki kişiyi rahatsız etmeyin. Karşınızdaki kişiyle flörtleştiğiniz güzel bir günde birbirinizle mesajlaşarak harika zaman geçirdiğiniz durumlar haricinde asla günde iki defa muhabbet başlatmaya çalışmayın.

  • Daha da önemlisi asla ama asla biten bir muhabbetin ardından konuşmaya devam etmeyin. Bir çok kültürde bu durumdan hoşlanılmaz ve sinir bozucu bulunur.

7Mesajlaştığınız sırada karşınızdaki kişinin bir işle meşgul olduğundan ya da bir metin yazmaya çalıştığından şüpheleniyorsanız, onu rahatsız edip etmediğinizi arada bir sormanızda bir sakınca yok.Yalnız bunu sadece, karşınızdaki kişi bir işle meşgul olduğunu ya da konsantrasyon gerektiren bir şey yaptığını ima etmiş olabileceği bir şey söylediğinde sorun.

  • Örneğin karşınızdaki kişi İngilizce için bir metin üzerinde çalıştığını söylediyse ‘’dikkatini dağıtıyorsam lütfen söyle, seni rahatsız etmek istemem.’’ diyebilirsiniz. Böyle sorduğunuzda karşınızdaki kişi de nazikçe cevap verebilir. Cevap olarak size daha sonra dönüş yapacağını söylemişse, dönmesini beklemeyin. Bir ya da iki saat geçmesine rağmen hala dönmediyse çılgına dönmeyin tabii ki. Size istediği zaman dönüş yapması için ona müsaade edin.

8İnternetteki argo kelimeleri çok fazla kullanmayın. Sürekli chat argosuyla konuşmak nadiren çekici olur. Bu kelimeleri arada bir kullanabilirsiniz ama bütün konuşma bu argolarla geçmesin.

  • Karşınızdakinin tarzına uyum sağlamaya çalışın! Örneğin arada bir ‘’blmyrum’’ diyor ama genellikle kelimeleri tam haliyle, normal olarak yazıyorsa bunu siz de yazmayı deneyin. Bu muhtemelen karşınızdaki insanın elektronik ortamda konuşmaktan hoşlanmadığını gösterir ve onunla onun konuşma tarzıyla uyumlu olarak konuşmanız karşınızdaki kişinin bu konuşmayı yapmasını kolaylaştıracaktır. Bu kural sürekli elektronik ortamda muhabbet eden insanlar için de geçerli, şimdiye kadar denemediyseniz onlarla da onların dilinden konuşmaya çalışın.

9Konuşmanın sürekli karşınızdaki kişi üzerinden yürüyeceğini kabul edin. Evet, ilk cümlede dediğimiz gibi konu her zaman karşınızdaki kişi olacak. Unutmayın! İnsanlar kendileri hakkında konuşmayı her zaman severler, ki bu onun hakkında daha çok şey bilmeniz açısından sizin için de iyi olur. Karşınızdaki kişiye ‘’Neler yapmaktan hoşlanırsın?’’, ‘’ilgilendiğin spor dalları var mı?’’ gibi sorular sorun. Tabii ki bu tarz soruları sormaya başlamadan önce karşınızdaki insanı bir parça tanımanız gerekecek, biraz tanıyana kadar bunları sormak için bekleyin.

  • Kurduğunuz üçüncü muhabbet karşınızdaki kişinin kişilik özellikleri ve ilgi alanları hakkında sorular sormak için uygun zaman olabilir. Birkaç soru sorduktan sonra karşınızdaki insana bir miktar sıkıldığınızı ve ne hakkında bilgi almak istediğinizi belli edin, bilmek istediğiniz şey için bu kadar çok soru sorduğunuzu belli edin.
  • Muhabbet esnasında karşınızdakinin sıvışmasını önlemek çok önemli; bu nedenle sorduğunuz soruların ardından onu tekrar muhabbete yönlendirmeye çalışın. Örneğin: ‘’Hangi sporu yapıyorsun?’’, ‘’Eskrim yapıyorum.’’, Ooo, çok havalı bir şey. Hep yapmak istemişimdir ama bir türlü yapma fırsatım olmadı.’’, ‘’Çok eğlenceli bir şey, bir ara denemelisin.’’, ‘’Eskrim yapmak nasıl bir şey?’’ gibi. Bahsedilen konuyla ilginiz bulunmasa bile ilgi çekici buluyormuşsunuz gibi davranın.

10Kızlar için: Bazen size,  konuşmayı her zaman erkekler başlatmalıymış gibi gelebilir. Hayır, ilgilenen kişi sensin. Tamam her  Allah’ın günü mesaj atmaman gerektiği doğru ama başka günlerde, birkaç günde bir mesaj atmayı deneyebilirsin, böylece ona sizinle muhabbet için bir girişimde bulunma şansı vermiş olursunuz. Belki sizinle muhabbet etmekten hoşlanacak, kim bilir?

  • Ayrıyeten hiçbir zaman takıntılı biri gibi davranmayın. İlk mesajınızla direk flörtleşmeye başlamayın, karşınızdaki kişi yeni tanıştığınız herhangi bir kızmış da arkadaş olmaya çalışıyormuşsunuz gibi davranın, bir süre sonra çok az flörtleşebilirsiniz ve her şey yolunda gidip biraz zaman geçince daha fazla flörtleşebilirsiniz.

11Erkekler için: hiç kimse rol yapan birinden hoşlanmaz, bu nedenle karşınızdaki kızdan hoşlandığınızdan emin olmak için önce onu biraz tanıyın. Kız sevimli görünmesine rağmen korkunç bir kişiliğe sahip olabilir, bu yüzden karşınızdaki kızın gerçekten nasıl biri olduğunu anlayabilmek için kızın bizzat kendisi hakkında konuşmaya çalışın. Ondan gerçekten hoşlandığınıza karar verdikten sonra onunla flörtleşin.

12İlgi çekici olun. ‘’Merhaba.’’, ‘’Selam.’’, ‘’Naber.’’, ‘’Aynı, sen?’’, ‘’Aynı.’’, ‘’Evet.’’, ‘’Dünkü maçı biz kazandık.’’, ‘’Tebrikler.’’, ‘’Sağol.’’…. Yapmayın bunu. Konuşmanızın içi biraz dolu dolu olsun. Karşınızdaki kişiyle konuşmaktan çok heyecan duyuyormuşsunuz, konuşurken mutlu oluyormuşsunuz gibi davranın.

  • ‘’Selam, napıyorsun?’’ demek sınırlı bir konuşma yerine size bir metin kazandırır. Konuşmak için her zaman yedek bir konunuz olsun, mesela ‘’Öyleyse mutlu noeller! İyi bir şeyler elde ettin mi?’’ ya da ‘’Şimdiden 2014 oldu, inanamıyorum!’’ gibi.
  • Ya da ‘’zyzzyva’ kelimesinin anlamını biliyor musun? Yeni öğrendim ve senin bilip bilmediğini merak ettim ;)’’. Muhabbet etmesi eğlenceli olan biri olun! Ve genel anlamda güvenilir biri olun, ki yardıma ihtiyacı olduğunda ‘’Şu konuda bana yardım edebilir misin?’’ demekten çekinmesin. Güven bir ilişkinin anahtarıdır.

13Komik, eğlenceli  ve biraz ukala olun. ‘’Hey! Beni düşünmeyi bırak atık! :P’’  ya da ‘’Sebepsiz yere telefonuna bakmana neden oldum… Sanki seni kontrol ediyorum gibi =]’’ tarzında mesajlar atın.

14Şu mesajları atmaktan kaçının: ‘’Selam.’’, ‘’Naber’’, ‘’Nasılsın’’, ‘’Hafta sonun nasıldı’’, ‘’Nasıl gidiyor’’, ‘’Umarım güzel bir gün geçiriyorsundur’’. Daha yaratıcı olun, bunlar insanların sürekli aldığı çok sıradan mesajlar. Bunları attığınızda konuşma hemen sıkıcılaşmaya başlar, farkınızı belli etmek için daha ilginç şeyler yazın.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir