Sağlak Olup Sol El Nasıl Kullanılır

Doğuştan sağlak olup sol elini kullanmaya çalışmak ilginç ve eğlenceli bir meydan okumadır. Eğer bunu başarabilirseniz tarihi karakterler olan Einstein, Michelangelo, Harry Kahne, Tesla, Leonardo da Vinci, Fleming ve Benjamin Franklinher gibi iki elini de aynı ölçüde kullanabilen çok yönlü bir insan olacaksınız.  İki elini de aynı ölçüde kullanabilmenin birçok avantajı vardır. Örneğin; bilardoda bazı atışlar sağlak insanlara bazı atışlar da solak insanlara daha uygun olduğu için bu tür insanlar bilardoda daha avantajlıdırlar. Aynı şekilde tenis oynarken bazen baskın olarak kullandığınız elinizle vurabilecek kadar hızlı koşup sağ vuruş yapamazsınız ama iki elinizi de aynı ölçüde kullanabildiğiniz zaman sol elle de vuruş yapabilecek bir avantaja sahip olursunuz. Sol elinizi kullanmayı öğrenmek biraz zaman alacaktır fakat bunu az bir çaba ve açık fikirlilikle başarabilirsiniz!

Solak insanlar da bu makalede yer alan aşamaların tersini uygulayarak sağ ellerini kullanmayı öğrenebilirler. Bazı solak insanlar için sağlak olmanın, sağlaklar için tasarlanmış bir dünyada solaklığın getirdiği zorluklardan kurtaracak ekstra avantajları vardır.

Yazı Alıştırması

1Sol elinizi her gün kullanmayı deneyin. Sol elinizi kullanmada yeterli seviyeye gelmeniz bir gece içerisinde oluvermeyecektir. Bu aylar hatta yıllar alabilecek uzun bir süreçtir. Eğer sol elinizi kullanmayı öğrenmek istiyorsanız, kendinizi her gün pratik yapmaya adamanız gerekmektedir.

  • Her gün sol elinizle yazı pratiği yapmak için belirli bir zaman ayırın. Bu süreç çok uzun olmak zorunda değildir. Sadece 15 dakika bile gelişmenize yardımcı olmak için yeterli bir süredir.
  • Aslında kendinizi uzun süreli pratik yapmaya zorlamak sizi muhtemelen yıldırıp pes etmeye meyilli bir hale getireceği için çok da iyi bir şey değildir.
  • Ger gün az az pratik yapmak sizi ileriye götürecek en iyi yoldur.
  • Havaya harfler çizmeyi deneyin. İlk olarak bunu sağ elinizle yapın ve sonra aynısı sol elinize aktarın. Sonra bu yeteneğinizi kağıda aktarın. Sürekli pratik yapabilmek için uygun bir şekilde hazırlanmış kaslara ihtiyacınız vardır.

2Elinizi doğru bir pozisyonda tutun. Sol elinizle yazı yazmaya çalışırken, kalemi elinizde rahat bir şekilde tutuyor olmanız önemlidir.

  • Bazı insanlar kalemi çok sıkı bir şekilde tutmaya yatkındır. Halbuki, bu, elde gerilmeye sebep olarak elin ağrımasına ve kolayca yorulmanıza sebep olur. Böylece, iyi bir şekilde yazı yazamazsınız.
  • Bunun yerine sağ elinizle kalemi nasıl tuttuğunuza bakarak elinizi gevşek ve rahat bırakın. Yazı yazarken birkaç dakikada bir bilinçli olarak elinizi rahatlatın.
  • Sol elinizle yazı yazarken kullandığınız materyaller de rahat olma derecenizi büyük ölçüde etkiler. Kaliteli çizgili bir kağıt ve mürekkebi kolay akan tükenmez bir kalem kullanın.
  • Kullandığınız kağıdı veya defteri sağa doğru 30-45 derece eğin. Bu açıda yazmak size daha doğal gelecektir.

3Alfabeyi yazın. Harfleri sol elle hem büyük hem de küçük yazarak başlayın. Bunu yavaş ve dikkatli bir şekilde yapın ve harfleri mümkün olduğu kadarıyla güzel bir şekilde yazmaya özen gösterin. Bu aşamada doğru yazmak hızdan daha önemlidir.

  • Karşılaştırma yapabilmek için, harfleri sağ elinizle de yazın. Bu noktadan sonra sol elinizle yazdığınız harfleri sağ elinizle yazdığınız gibi mükemmel bir şekilde yazmaya odaklanabilirsiniz.
  • Pratik yaptığınız sayfaları bir dosyada ya da başka bir yerde saklayın. Bıkkın ve solak olma maceranızdan vazgeçmeye meyilli olduğunuz bir noktada sakladığınız kağıtlara dönüp şu zamana kadar ne kadar ilerleme kaydettiğinize bakabilirsiniz. Bunu yapmak size devam edebilmeniz için yenilenmiş bir motivasyon verecektir.

4Cümleleri yazma pratiği yapın. Harfleri yazmaktan sıkıldığınız zaman, işe cümleler yazarak devam edebilirsiniz.

  • ‘’Bu cümleyi sol elimle yazıyorum.’’ gibi basit bir cümle yazarak başlayın. Yavaş bir şekilde yazmanız gerektiğini ve cümlenin etkili olmasından çok okunabilir olmasına odaklanmanız gerektiğini hatırlayın.
  • Sonraki aşamada ‘’Pijamalı hasta Yağız şoföre çabucak güvendi.’’ cümlesini tekrar tekrar yazmayı deneyin. Cümle alfabedeki bütün harfleri içerdiği için, bu cümleyi yazmak pratik yapmak için iyi bir seçimdir.
  • 29 harfi içeren diğer cümleler: ‘’Çoğu şef, garip bej cihazıyla müstakil eve döner. ‘’ ve ya ‘’Saf ve haydut kız çocuğu bin plaj görmüş.’’ cümleleridir.

Video

Kaynak

  • https://www.youtube.com/watch?v=Hzk0AlxJ-IM
  • http://www.wikihow.com/Become-Left-Handed-when-you-are-Right-Handed
  • http://www.mind-course.com/ambi.html

elif özmen

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir