Yumurta Pişirme Makinesi Nasıl Kullanılır

  • Eylül 6, 2021

Yumurta Pişirici, size 7 tane yumurtaya kadar pişirme imkanı sunan otomatik bir makinedir. Bu mutfak ürünü birçok kişinin kalbini kolaylığı, rahatlığı ve performansıyla kazandı. Bu ürün bütün damak tatlarına uygulanabilir. Yumurtanızı ister rafadan ister kayısı ister çok pişmiş yapabilirsiniz. Yumurta Pişirici, neredeyse hiç ortalığı batırmadan belirlenmiş bölmelerde çalışır. Eğer sizin de diyet listenizde kalıcı bir eleman olarak yumurta varsa, alışveriş sitelerinin herhangi birinden Yumurta Pişirici’yi alın. Özellikle hızlı ve temiz kullanılan bir makine arıyorsanız. Ayrıca, Yumurta Pişirici evinizdeki diğer mutfak aletleriyle birlikte verimli bir çalışma ortaya koyabilir.

Yumurta Pişirme Makinesi Nasıl Kullanılır

Yumurta Pişiriciyi Kullanma

Yumurta Pişirici, lezzetli ve sağlıklı atıştırmalar yapmak için hızlı ve temiz bir şekilde çalışan mutfak aletlerindendir. Aynı zamanda, Yumurta Pişiriciyi sebzeleri haşlamak için de kullanabilirsiniz. Aşağıdaki önergeleri izleyerek, bu kullanışlı mutfak aletinin nasıl çalıştığını kolayca kavrayabilirsiniz.

Haşlanmış Yumurta

Bu unite tek seferde 7 taneye kadar yumurta haşlayabilir. Eğer yumurtaları yeni topladıysanız, başta suda bir durulamak isteyebilirsiniz. Mümkünse saf olmak üzere ölçme kabında belirtilen yere kadar su ekleyin. Az pişmiş için kabın çeyreği kadar, orta derecede pişmiş istiyorsanız kabın yarısı kadar ve çok pişmiş istiyorsanız da ölçme kabının tamamı kadar su eklemelisiniz. Her yumurtanın ucunu tepsideki küçük deliciler yardımıyla delin. Bu hava delikleri yumurtanız piştiğinde kabuğunun daha kolay soyulmasını sağlar. Delinmiş yüzü yukarı gelecek şekilde yumurtaları tepsideki bölmelere yerleştirin. Kapağını kapatıp açma düğmesine basın. Bittiğine dair alarm sesini duyuncaya kadar bekleyin. Ardından kapatıp fişini hemen çekin ve servis etmeden önce bir süre soğumaları için yumurtaları kapak açık bir şekilde pişiricide bekletin.

Sahanda Yumurta

Bu alet tek seferde 4 taneye kadar sahanda yumurta yapabilir. Yumurta tepsisini çıkardıktan sonra, alüminyum tepsiye ölçme kabı yardımıyla su ekleyin. 4 tane sahanda yumurta için, kabı yarısına kadar doldurun. Her yumurtayı ona ayrılmış bölmelere gelecek şekilde kırın. Boş yumurta tepsisini en alta, diğer kırdığınız yumurtaların tepsisini de onun üstüne yerleştirin. Ardında da kapağını kapatın. Artık pişirme işlemine başlayabilirsiniz. Eğer üstünde açma/kapama düğmesi yoksa Yumurta Pişirici’nin fişini bir prize takın. İşlem tamamlandığında bunu belirten bir alarm duyacaksınız. Bunu ayrıca başta koyduğunuz suyun ne kadar buharlaştığına bakarak da anlayabilirsiniz. Yumurtaların biraz soğuması için bekleyin ve bir spatula yardımıyla servis edin.

Güvenlik Önlemleri

Kapağın üstünde buharın çıkması için bir delik bulunmaktadır. Yanıklardan kaçınmak amacıyla vücudunuzun herhangi bir kısmını bu deliğin üstünde tutmayın. Yumurta Pişirici, işlemi bittiğinde siz fişini çekmeden kapanmayacağı için alarm sesini duyabileceğiniz yakınlıkta bir yerde bekleyin.

Besin Farklılıkları

Her ne kadar yumurtayı nasıl pişirdiğiniz besin değerinde önemli bir değişime yol açmıyorsa da, yine de biraz farklılık gösteriyor. Aşağıdaki grafik haşlanmış ve sahadan yumurta için besin değerlerini gösteriyor. Bu bilgi, yumurtanızı hangi şekilde pişirmek istediğinize karar vermenizde yardımcı olabilir.

Besin DeğeriSahandaHaşlanmış
Kalori143155
Toplam Yağ9 g11 g
Kolesterol370 mg373 mg
Sodyum297 mg124 mg
Potasyum138 mg126 mg
Protein13 g13 g
Toplam karbonhidrat0.7 g1.1 g

Yumurta kızartmak; yağ oranını 2 gramı doymamış yağ olmak üzere, 6.8 grama kadar çıkarabiliyor. Bu yüzden, Yumurta Pişirici sadece sağlıklı pişirme opsiyonlarını desteklemektedir. Haşlanmış yumurtaya gelince; az, orta veya çok pişmiş olması besin değeri arasında bir fark yaratmamaktadır.

Kaynak: 1 (Erişim: ) 2 (Erişim: )

Article Categories:
Uncategorized

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir