Havuzda Egzersiz Nasıl Yapılır

Havuzda egzersiz yapmak, yüzme tekniklerinizi geliştirmek istiyorsanız, karşılıklı eğitim yapmak istiyorsanız, bir kazadan sonra kaslarınızı onarmak istiyorsanız, kilo vermek istiyorsanız veya hamileyken genel bir egzersiz rutinine sahip olmak istiyorsanız iyi bir fikir olabilir. Bu makalede, suyun taşıma kuvvetinden en üst düzeyde yararlanarak sizi yaralanmalardan koruyacak birçok farklı egzersiz rutini önerilerini bulacaksınız. 

Adımlar

1Yüzmenin veya diğer su egzersizlerinin size uygun olup olmadığını öğrenmek için doktorunuza danışın. Doktorunuz sizi yapmamanız gereken hareketler konusunda bilgilendirebilir veya yararlı olabilecek ekipman önerebilir.

2Nasıl yüzeceğinizi bilmiyorsanız yüzme dersleri alın. Bu ayrıca yüzerken duruşundan emin olmayanlar için iyi bir fikir olabilir. Yanlış duruş dengesiz kas toplanmasına, sırt ve boyun ağrısına sebep olabilir.

  • Yüzme kulüplerinde veya spor salonlarında yüzme dersleri bulmaya çalışın. Özel ders alabilirsiniz veya büyük sınıflara katılabilirsiniz. Düzgün şekilde yüzebilmeniz için birkaç ders almak yeterlidir.

3 Üstünüze uyan bir mayo, deniz gözlüğü ve bone alın. Kulak enfeksiyonlarına eğiliminiz varsa kulak tıkacı kullanmayı da düşünebilirsiniz. Nehirde veya okyanusta yüzmeyi planlıyorsanız deniz ayakkabısı satın alın.

Sığ Suda Yürüyüş

Hastalık sonrası dönemler için, hamile kadınlar için veya uzun bir ara verdikten sonra egzersize başlamaya karar verenler için bu oldukça idealdir.

1Bilek hizasında su yüksekliğine sahip bir havuz bulun. Bu bir çocuk havuzu olabilir veya normal bir havuzun sığ kısmı olabilir. Daha cesur hissediyorsanız su göğsünüze gelene kadar ilerleyebilirsiniz.

2Suyun içinde yürüyün.

  • Normal adım aralığınızı devam ettirmeye çalışın ve suyun size gösterdiği direnci fark edin. Karada ortalama bir hızla yürüyüş her yarım saatte 130 kalori yakmanızı sağlarken suda dirence karşı koyarak yürümek yaklaşık 260 kalori yakmanızı sağlar.

3Büyük adımlarla yürümeye başlayın. Her adımda dizinizi biraz daha havaya kaldırın. İlerleyebilmek için kollarınızı sağa sola çevirin. Karın kaslarınızı sıkın ve bacaklarınızı suya paralel konuma getirmeye çalışın. Bu karın kasları ve bacaklar için oldukça iyi bir egzersizdir.

  • Sadece parmak kısmından ziyade, yürürken topuktan parmaklara kadar ayağınızın tamamının yere bastığından emin olun. Suyun kaldırma kuvveti adımınızı tamamlamanızı zorlaştırabilir. İlk başlarda ayağınızın konumuna odaklanmak durumunda kalabilirsiniz. 

4Yana doğru birkaç adım yürün. Suyun direncine karşı çıkarak yana doğru yürüyün. Birkaç adımdan sonra diğer yana dönün ve o tarafa doğru yürüyün.

5Geriye doğru yürüyün. Geriye doğru 1 adım atın ve dizinizi 90 derece olacak şekilde kırın. Kollarınızı yanda tutun ve ilerideki bacağınızı düzleştirin ve diğer bacağınız ile ileriye doğru bir adım atın.

  • Yana doğru hamle yapın. Yana doğru yürürken yürüdüğünüz taraftaki dizinizi 90 derece kırın, ayağa kalkın ve tekrar edin. Diğer yanda da aynı sayıda adım attığınızdan emin olun.

6Belinize can yeleği takın ve derin bir suya girmeden önce iyice sabitleyin. Bahsedilen hareketleri tekrarlayabilirsiniz veya hafif bir koşu deneyebilirsiniz. Suda koşmak karada koşmaya benzerdir ancak belinizdeki can yeleği göğüs kısmınızı suyun üstünde tutar.

7Önce topuk kısmınızı daha sonra parmaklarınızı basın. Yavaş koşudan hızlı koşuya geçmeyi ve her hızda birkaç dakika boyunca dizlerinizi çekerek koşmayı deneyin. Çok hızlanamayacaksınız ve çok yol alamayacaksınız ancak karada yapacağınız bir koşudan her yarım saatte bir 100 kalori daha fazla yakıyor olacaksınız.

  • Sudaki koşunuza bisiklet çevirme hareketi ile de devam edebilirsiniz. Ayaklarınızı düz tutun ve bisiklet çeviriyormuş gibi dairesel şekilde hareket ettirin. Ayrıca düz durarak olduğunuz yerde koşuyormuş gibi bacaklarınızı ayağınızı olabildiğince hızlı şekilde indirip kaldırabilirsiniz.

8Suda yürürken rahat hissedene kadar devam edin. Suyun uyguladığı direnç bacaklarınızı güçlendirecek, kalori yakmanızı sağlayacak ve daha ağır egzersizler için suya alışmanızı sağlayacaktır.

Kaynak

  • http://www.swimmingworldmagazine.com/swim-cgi/
  • http://www.wikihow.com/Work-Out-in-the-Pool

sena toprakçı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir